گندله گندله

گندله

یکی از فراورده‌های سنگ آهن، گندله آهن است. این محصول در ابتدا به شکل خام وجود دارد و پس از سفت شدن در کوره‌ها به شکل گلوله‌هایی با ابعاد 6 الی 16 میلی‌متر تبدیل می‌شود. این فراورده‌ها به طور نسبی دارای 64 تا 72 درصد آهن هستند و به صورت کامل خالص نیستند. مواد و ترکیبات شیمیایی زیادی برای ساخت این محصول استفاده می‌شود که از بین آن‌ها می‌توان به سنگ آهک، دولومیت، الیوین و بنتونیت اشاره کرد. ما در این مقاله می‌خواهیم تا به صورت کامل به معرفی این فراورده و ویژگی‌ها و مزایای آن بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

گندله

این فرآورده به عنوان یکی از ماده‌های اولیه برای تولید آهن خام مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از کانی‌های آهنی ایجاد می‌شود که به دلیل داشتن حجم بالایی از گاز در کوره‌ها ذوب نمی‌شود و در نتیجه به شکل گلوله آهنی تبدیل می‌شوند.

گندله نسبت به سایر انواع مشابه خود، از درصد بالایی از آهن تولید شده‌ و مواد مشابه آن دارای ناخالصی بیشتری هستند. از آن‌جایی که این محصول در کوره‌های بزرگ صنعتی ساخته می‌شود دارای ابعاد بزرگ‌تر و استحکام بیشتری نیز هستند و میزان مقاومت آن‌ها در هنگام تولید به سطح تماس و درجه تخلیه وابسته است. همچنین برای تولید این محصول از سنگ‌های آهن آسیاب شده و خرد شده‌ای به ابعاد 0 الی 100 میکرون استفاده می‌شود و در کارخانه‌های تولید فولاد و معدن‌ها بیشترین استفاده را دارند.

روش تولید گندله چیست؟

فرایند تولید این محصول مقداری پیچیده است زیرا از مواد خام و اولیه زیادی برای تولید این محصول استفاده می‌شود. علاوه بر استفاده از مواد خام تشکیل فرم گلوله‌ای و عملیات حرارتی مختلفی که روی این محصول انجام و در نهایت سبب تولید محصولی باکیفیت  با استحکام بالا می‌شود.

در شروع کار سنگ ‌آهنی باید با ابعاد 45 میکرون به همراه آب و سایر مواد معدنی توسط دستگاه‌های خاص بایکدیگر ترکیب شوند. از مواد اولیه ابتدایی می‌توان به آهک، هیدرواکسید کلسیم، بنتونیت و چسب‌های مختلف معدنی اشاره کرد. پس از ترکیب اولیه این مواد وارد مرحله پیکربندی می‌شوید.

یکی از مراحل مهم تولید گندله، پیکربندی است. پیکربندی این گلوله‌ها باعث جریان هوا در بین این گلوله‌ها می‌شود و این جریان هوا مقاومت این گلوله‌ها را در طی هوایی که  هنگام ذوب وارد می‌شود را کاهش می‌دهد. تمام این فرایند اولیه باعث می‌شود که مواد سنگ آهن فشرده شده و تبدیل به ذرات ریز شوند. تمام مراحل اولیه پیش از پخت باید با دقت و حساسیت بالایی انجام شود تا کیفیت این گلوله‌ها افزایش پیدا کند.

کیفیت این فراورده به خرد شدن و ریز شدن سنگ‌ آهن در شروع کار، مقدار افزودنی‌های اولیه معدنی، سرعت هم زدن مواد با دستگاه دیسک و زمان پخت بستگی دارد. با این‌حال در ادامه به توضیح مراحل کامل تولید این گلوله‌ها می‌پردازیم.

تهیه مواد اولیه

همانطور که اشاره شد در هنگام شروع کار از موادی مانند آهک، هیدرواکسید کلسیم، بنتونیت استفاده می‌کنیم و تمام این مواد را به همراه آب در داخل دستگاه پلت ساز قرار داده و اجازه می‌دهیم تا این مواد به خوبی باهم مخلوط شوند. برای دریافت پاسخ سوال گندله سازی چیست مراحل بعدی را با دقت مطالعه کنید.

استفاده از مخروط گندله سازی

برای تولید فراورده‌ای با کیفیت، باید از تجهیزات بسیار خوب استفاده کرد. پلت سازها و مخروط‌ها بخش مهمی از فرایند تولید را تشکیل می‌دهند. علاوه بر این دو استفاده از دیسک‌های باکیفیت سبب پاشش آب به طور مساوی و یکدست بر روی مواد و ایجاد کنسانتره می‌شود.

پختن گندله خام

همانطور که اشاره شد در مرحله قبلی، کنسانتره به دست می‌آید. از آن‌جایی که در مرحله قبل کنسانتره دارای آب است باید این محصول به شکل خام پخته شود تا مقاومت نسبی‌ای برای پخته شدن در دمای بالاتری به دست آورد.

خشک کردن

در این مرحله محصول خشک شده است و به صورت کامل هیچگونه رطوبتی ندارد.

گرم کردن

پیش از پختن در دمای بالا در این مرحله، فراورده به دست آمده باید در دمای بیش از 1000درجه قرار بگیرد.

پخت گندله

این محصول حتما باید در حرارت بیش از 50 درجه پخته شود زیرا گرما باعث حفظ استقامت و افزایش کیفیت در تولید این محصول می‌شود. در صورتیکه از 50 درجه گرمای کوره شما کمتر باشد ممکن است که این فراورده ترک بخورد و یا دچار شکستگی شود.

باتوجه به مراحل گفته شده امیدواریم پاسخ سوال گندله چیست را دریافته باشید.

مزایای گندله چیست؟

این محصول دارای مزایا و ویژگی‌های بسیاری است که در ادامه به چند ویژگی و مزایای مهم آن اشاره می‌کنیم.

از این فراورده به دلیل داشتن شاخص بالاتری نسبت به مواد مشابه می‌توان به عنوان جایگزینی مناسب‌تر نسبت به کلوخه‌های سنگ آهن استفاده کرد. همچنین این گلوله‌ها دارای تخلخل بالایی هستند و از این رو نفوذپذیری بسیار زیادی برای جذب سایر مواد اولیه دارند. میزان تخلخل این گلوله‌ها چیزی حدود 25 الی 35 درصد است و همین باعث شده است که نسبت به زینتر و توده‌های سنگ آهن زودتر خرد شوند.

از ویژگی‌هایی که باعث نفوذپذیری زیاد در این محصول شده است می‌توان به ابعاد آن اشاره کرد. ابعاد این گلوله‌ها حدود 8 الی 16 میلی‌متر هستند و شکل کروی آن‌ها سبب شده تا میزان نفوذپذیری در آن بالا برود.

هرچند که این گلوله‌ها دارای فرم کاملا هروی نیستند و به علت داشتن سطح ناهموار باعث می‌شوند که توزیع چسب به صورت کاملا یکدست صورت نگیرد اما دارای تجزیه و تحلیل یکنواختی هستند. این یکنواخت بودن مقدار آهن موجود، که چیزی حدود 65 الی 70 درصد است سبب عدم اشتعال‌پذیری کامل این گلوله‌ها می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های این گندله‌ها می‌توان به میزان استحکام بالای آن‌ها اشاره کرد. قابلیت حمل در مسافت‌های طولانی، عدم اشتعال‌پذیری، مقاومت بالا در برابر تجزیه و فرسایش، مقاومت در برابر خردگی و تحمل گرمای زیاد از ویژگی‌های این محصول است.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت کامل با این محصول آشنا کنیم اما شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصول با کیفیت به سایت Kaladasht.com مراجعه کنید و با پر کردن فرم تماس خدمات گسترده‌ای از جمله راهنمایی برای خرید و قیمت این محصول را دریافت کنید.

حداکثر دمای پخت این گلوله‌ها چه میزانی است؟

حداکثر دمای پخت این محصول 1000درجه است و همین دلیل باعث مقاومت بسیار بالا شده است.

ویژگی‌های خوب این محصول چیست؟

این محصول به دلیل پخته شدن در دمای بالا بسیار دارای استحکام و مقاومت است.

قیمت این محصول چه قدر است؟

قیمت این محصول در بازار به خاطر تغییر در نرخ ارز و مواد اولیه متغیر است.

گندله چیست؟

یکی از فراورده‌های سنگ آهن است که به شکل گلوله‌ای در بازار موجود است.